Kremowa, delikatna, subtelna i pyszna karpatka. W dodatku łatwa do wykonania.
Składniki na ciasto:
- 1/2 kostki margaryny,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 szklanka wody,
- 1 1/2 szklanka krupczatki,
- 6 jaj
Wykonanie:
1. Na zagotowaną wodę z margaryną wsypać rozcierając całą mąkę z proszkiem.
2. Ucierać w rondelku aż powstanie klucha, dodając po jednym jajku,
3. Lekko przestudzić.
4. Podzielić na 2 części.
5. Piec na blaszy 10-15 min w 220 stop. C
Składniki na masę:
- 1/2 l. mleka,
- 2 jajka,
- 1 szklanka cukru,
- 4 kopiaste łyżki krupczatki,
- 1 margaryna,
- zapach,
Wykonanie:
1. Należy zagotować mleko, a następnie odlać połowę
2. Ostudzić.
3. Rozmieszać z cukrem, jajkiem i mąką.
4. Utrzeć z margaryną.
Smacznego.! Zapraszam na
Facebook.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz